Додик: Република Српска неће поштовати наметање закона Канцеларије високог представника

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Maj.2023, 18:17

Додик: Република Српска неће поштовати наметање закона Канцеларије високог представника

Председник Републике Српске, Милорад Додик, изјавио је данас да Република Српска неће поштовати наметање закона Канцеларије високог представника међународне заједнице у БиХ (ОХР). Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Коментаришући информацију да ОХР припрема измене Кривичног закона >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << БиХ којима је предвиђено кривично гоњење за непоштовање одлука ОХР, Додик је рекао да Српска неће поштовати такво наметање.
„Па шта ако и донесе? ОХР ће донети закон да мораш да га поштујеш. Ето ми кажемо да нећемо. Па, могу припремити кривичне пријаве чим донесу тај закон. Дакле, терају нас уз зид и до места у коме нема више повратка и ми ћемо донети наше одлуке о статусу“, навео је Додик, пренела је РТРС.
Он је поручио да би америчком амбасадору у БиХ Мајклу Марфију „било паметно да се не меша у унутрашње ствари БиХ“.
Додик је истакао да Република Српска хоће и може да буде у БиХ под условом да се врати изворни Дејтонски споразум, а не да се намеће сила.
Председник Републике Српске је нагласио да ће “лажни“ високи представник у БиХ Кристијан Шмит “проћи као што су прошли јуче авиони“, пренела је РТРС.
Додик је рекао да је у Републици Српској пет пута повећан број малигних обољења након НАТО бомбардовања и да се Срби никада неће радовати страним авионима, поготово онима који су бацали осиромашени уранијум по њима.
„Идите сада у Клинички центар на Одељење педијатрије и видећете новорођену децу и ону која имају неколико година, која сада болују од малигних обољења“, рекао је Додик, коментаришући јучерашње надлетање америчких бомбардера изнад градова у БиХ.
Ankara: Putin bi mogao da poseti Tursku nakon inauguracije Erdogana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Република Српска неће поштовати наметање закона Канцеларије високог представника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.