Република Српска спремна да плаћа гас у рубљама

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 09:56

Република Српска спремна да плаћа гас у рубљама

Република Српска спремна је да руски гас плаћа у рубљама, изјавио је шеф представништва Републике Српске у Русији Душко Перовић. Фото: WikimediaCommons/Zlatno krilo
„Гаспром сваке године продужава главни уговор, тако да добијамо цену, у ствари тржишну цену, али по старој формули. Спремни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << смо да платимо у рубљама. То је техничко питање“, рекао је Перовић за РИА Новости.
Према његовим речима, Веће министара Босне и Херцеговине дало је сагласност за почетак преговора о изградњи гасовода за снабдевање руским гасом. Планирано је да буде повезан са гасним системом Србије.
Перовић је рекао да ће председник Републике Српске Милорад Додик током предстојеће посете Москви лично уручити Орден Републике Српске председнику Русије Владимиру Путину, којим га је одликовао поводом Дана Републике Српске, 9. јануара.
Додик је раније најавио да ће се 23. маја састати са Путином у Москви.

Додик: Састанак са Путином 23. маја

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Република Српска спремна да плаћа гас у рубљама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.