Кошарац одговорио Лајчаку: Република Српска је створена у миру

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Maj.2023, 16:26

Кошарац одговорио Лајчаку: Република Српска је створена у миру

Члан Председништва СНСД-а Сташа Кошарац поручио је да Република Српска није успостављена у рату, како то сматра Мирослав Лајчак, већ је формирана 9. јануара 1992. године, пре избијања грађанског рата у БиХ, и бранила се у наметнутом рату. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Реагујући >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на изјаву Лајчака да је Република Српска, како он сматра, успостављена у време рата, Кошарац је подсетио да је актуелни специјални изасланик Брисела за дијалог Београда и Приштине био високи представник у БиХ и да су му добро познате све те чињенице, као и ко је потписник Дејтонског мировног споразума.
„Дејтон је потписан на начин да су све анексе споразума потписале Република Српска и ФБиХ, коју су Американци склепали у рату, а Република Српска је створена у миру 9. јануара 1992. и створио је српски народ“, истакао је Кошарац, пренела је Срна.
Lajčak: Neophodno da Statut ZSO bude prihvatljiv za obe strane

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кошарац одговорио Лајчаку: Република Српска је створена у миру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.