TRKA OKO SLONARE

Izvor: Kurir, 12.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRKA OKO SLONARE

Jedinstveni dečji maraton održan u beogradskom zoološkom vrtu

Beograd - Marko Olujić iz predškolske ustanove "Naša radost" pobednik je finalne trke 15. "Dečjeg Smoki maratona", koji je juče održan u beogradskom zoološkom vrtu. Drugo mesto je osvojio Aleksa Puletić iz vrtića "1001 radost", dok je treći kroz cilj prošao Veljko Stalević iz vrtića "Duga".

Pored predstavnika Grada i Republike, takmičenju je prisustvovao i Svejn Arne Honsen, potpredsednik Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << atletske asocijacije, koji je najmanje hitrom takmičaru Aleksandru Antiću dodelio "superpuža".

Na stazi "oko slonare", dugoj 230 metara, pored brojne publike, takmičare su dostojanstveno "bodrili" slon, kao mudri posmatrač i kamila koja je trčala sa mališanima onoliko koliko joj je to ograda dozvolila.

Male "atletičare" su u svih 12 kvalifikacionih trka sa starta pratili klovnovi, a duž cele staze su za njih vatreno navijali prisutni drugari, roditelji i prijatelji.

Bilo je treme, radosti, guranja, padanja i ustajanja, ali ponegde i suza onih koji su na samom kraju gubili mogućnost ulaska u finale i dobijanja medalja i nagrada.

Tako i plavooka Dunja Manić iz novobeogradskog vrtića "Slavuj" nije uspela da se plasira u finale, pa ni roditelji i slikanje nisu mogli da je uteše zbog neuspeha. Odbila je da priča s novinarima iako joj je mama poručila kako je "mamin i tatin pobednik".

Znak za početak finalne trke dao je Zoran Alimpić, v. d. gradonačelnika Beograda, a sportskoj manifestaciji prisustvovala je i Snežana Samardžić Marković, ministarka za sport i omladinu. Taj spektakl je priređen kao takmičenje pobednika izbornih trka u 150 beogradskih vrtića, gde je učestvovalo 18.000 najmlađih Beograđana. To je na izvestan način bila pretpremijera za veliki Beogradski maraton, koji će za nedelju dana biti održan u srpskoj prestonici.

Generalni sponzor "Soko štark" pobrinuo se da mali sportisti imaju šta da grickaju, pa je "smoki" deljen šakom i kapom, dok se "Imlek" sa čokoladnim mlekom pridružio potpunom uživanju.    [ antrfile ]

NIKO NEMA ŠTO BEOGRAD IMADE

- Pojedini evropski gradovi imaju i veće maratone, ali ovakav dečji maraton nema nijedan drugi grad, i zbog toga se, uz ostale goste, odazvao pozivu i gospodin Svejn Arne Honsen, potpredsednik Evropske atletske asocijacije. Njegova je želja da naš primer prenese i na druge evropske gradove, što Beogradu služi na čast - rekao je Alimpić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.