Računari za unuke

Izvor: Blic, 08.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Računari za unuke



Slobodan Jelić, Šandor i Hajnalka Marta

Velika nagradna igra "Blica” uveliko traje, a nagrade putuju Srbijom. Desetine naših čitalaca bogatiji su za nove računare, GPS uređaje, nekoliko njih ima obezbeđen doček Nove godine u Rimu, a jedan Kragujevčanin se ponovio novim "hjundaijem”.


"Blic” i uobičajena šoljica kafe posle posla doneli su Slobodanu Jeliću iz Darosave kod Aranđelovca dodatno zadovoljstvo. Na nagradnoj igri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u svojim omiljenim dnevnim novinama osvojio je računar.

- „Blic" kupujem od kako je počeo da izlazi. Već tradicionalno posle posla svratim do obližnje kafane gde popijem kafu i prelistam dnevne novine. Obično krenem od sportske strane, a po navici pogledao sam i srećku na kojoj je ovog puta pisalo da sam dobio računar. Odmah sam javio bratu koji živi u Beogradu. Kod kuće imam računar i posle posla volim da se opustim igrajući igrice, a posebno me obradovalo to što sam u ovoj nagradnoj igri dobio monitor sa ravnim ekranom koji sam nameravao da kupim - kaže srećni dobitnik.

Šandor Marta i njegova supruga Hajnalka su redovni čitaoci „Blica" od 2000. godine. Njihove omiljene novine ovaj put su ih nagradile računarom.

- „Blic" mi je mnogo značio dok sam radio kao električar u novokneževačkom mlinu i bio opštinski odbornik, a i danas kada sam u penziji. U nedelju ujutro otišao sam do obližnje prodavnice gde kupujem i moj omiljeni list. Pogledao sam naslovnu stranu na putu do kuće, a onda novine dao supruzi Hajnalki. Ona ga prva prelista, pročita horoskop i otvori srećku. Do sada se kad god pročita poruku „više sreće u sutrašnjem broju" šalila kako smo dobili „prvu nagradu". Međutim, u nedelju je uzbuđenim glasom rekla: „Dobili smo kompjuter!". Nisam verovao, pa je morala da ponovi i na kraju sam uzeo listić da se i sam uverim. Javili smo sinu Karolju radosnu vest i dogovorili se da on nazove „Blic", jer je kao vozač često na putu i lakše će preuzeti nagradu. Troje unučadi često kažu kako neće da dođu kod nas jer nemamo kompjuter, sada jedva čekaju da stigne, da ga vide, a poručuju da će nas obučiti da ga i mi koristimo - kaže Hajnalka, koja je takođe penzionerka.

Svetska tehnologija MSGW računara

MSGW marka računara nastala je pre tri godine, a kompanija „KimTec" d.o.o. iz Beograda počela je sa proizvodnjom na novoj automatizovanoj liniji za sklapanje. U konstruisanju i testiranju računara sarađuju sa međunarodnim partnerima i svetskim proizvođačima u PC industriji - kompanijama kao što su "Intel”, AMD/ATI, "Microsoft”, "Asustek”, "Nvidia”, "Samsung”, WD, "Antec”. Ovakva saradnja omogućuje pristup novoj tehnologiji pre svih, što garantuje da će i premijera tehnologije biti testirana i usklađena u MSGW konfiguraciju. Tako se ostvaruje poslovni cilj kompanije: da svaki kupac MSGW računara dobija idealan odnos nove tehnologije, performansi, funkcionalnosti, kvaliteta i cene.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.