Mladi matematičar izvukao automobil

Izvor: Blic, 23.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi matematičar izvukao automobil

Ni u snovima nisam mogao da zamislim da će od nekoliko stotina hiljada primeraka „Blica" meni u ruke doći onaj sa srećkom na kojoj piše da sam dobitnik automobila „hjundai aksent", kaže mladi matematičar Vojin Katić (19) iz Stare Pazove, dobitnik devetog automobila u nagradnoj igri „Blic Srećko".

Vojin je aktuelni prvak Srbije u programiranju i brucoš na Elektrotehničkom i Računarskom fakultetu u Beogradu. Dobitnik je brojnih nagrada na republičkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << takmičenjima iz matematike i fizike, ali do sada nijednu nije dobio na igrama na sreću.

- Navikao sam da nagrade uslede tek posle napornog rada. Nisam imao nikakvo predosećanje, niti sam se nadao da bih mogao da dobijem vrednu nagradu u nagradnoj igri. Za mene je ova nagrada bila veliko iznenađenje u koje, u prvi mah, nisam mogao da verujem. Pogledao sam „Srećka" i sa jedne i sa druge strane, tek da se uverim da je sve u redu. Moji roditelji imali su više vere od mene - priča srećni dobitnik.

Vojin je novine kupio u Zemunu, kada se od prijatelja vraćao za Staru Pazovu. Kada je video da se ne radi o šali, kao što je u jednom trenutku pomislio, pazio je da na putu do kuće ne izgubi vredan vaučer.

- Zaista sam bio srećan. Čim sam došao kući, pozvali smo „Blic" i „prijavili" nagradu. Odmah sam pozvao i svoje drugove, pa smo tokom dana slavili novi automobil. Međutim, pravo slavlje će tek da usledi, sa ostalim prijateljima i kolegama sa fakulteta. Ne verujem da ću ikada više dobiti nešto ovako vredno jer se ipak ovakva sreća dešava jednom u životu - kaže Vojin.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.