Izaberi mesto i lezi licem nadole

Izvor: Blic, 25.Okt.2009, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izaberi mesto i lezi licem nadole

Dok ležite na stomaku treba da izgleda kao da stojite! Znači da dlanovi moraju da vam budu paralelni sa telom, a stopala upravna ka podlozi. Čak iako se u tom trenutku nalazite nasred ulice ispred Centralnog zatvora. E sad ste igrač nove „Ležeće igre" i imate samo jedan cilj – da zbunite ljude!



Tvorci "Ležeće igre” su izvesni Geri Klarkson (27) i njegov prijatelj Kristijan Lengdon (24) iz Somerseta u Engleskoj. Igrom su "zarazili” prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svoje prijatelje i komšije, a potom i ljude širom sveta pre dve godine, zahvaljujući Fejsbuku. Kažu da je igra nešto između vragolije i umetničkog izvođenja i da je uspešnija što je više učesnika i što je brojnija publika. Igra je namenjena onima koji ne mogu lako da se postide, ali i za one koji vežbaju da se ne postide.

„Ležeću igru" možete da igrate bilo gde, čak i kod kuće. Ali to neće biti ni približno zabavno kao kad je izvodite na javnom mestu. Suština je da legnete u „stojećem" položaju i da zbunite time što više ljudi.

Na Fejsbuku su igrači oformili fan grupu i dnevno postave po 1.000 slika kako leže na drveću, stenama, u motorima aviona, jedni na drugima, na ulici" Cilj je da uvučete u igru što više ljudi i da stanete na najneobičnije mesto na svetu. Ova igra već ima sledbenike u Velikoj Britaniji, Americi, Australiji, Novom Zelandu, Južnoj Africi, Indiji, Singapuru, Hongkongu, BiH, a odskoro i u Kanadi.

– Izvodi se na sopstveni rizik, što joj daje posebnu draž – poručuju njeni idejni tvorci.

O tome najbolje svedoči sledeći slučaj. Osamnaest doktora i medicinskih sestara iz „Grejt Vestern" bolnice u Engleskoj igrali su igru u toku radnog vremena i fotografije postavili na Fejsbuk. Na slikama se jasno videlo kako leže na operacionim stolovima i bolničkim hodnicima. Igrom slučaja menadžer bolnice je video te fotografije i suspendovao sedam učesnika, koje sad očekuje i disciplinski postupak. Ovaj događaj je objavljen u vestima u udarnim terminima i doprineo je još većoj popularnosti „Ležeće igre".

Fejsbuk grupa „Ležeća igra" danas ima 73.248 registrovanih članova. Desetog jula ove godine su o ovoj igri prvi put emitovane vesti na TV Skaj, BBC i ITV.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.