Čitaocima još dva motora

Izvor: Blic, 16.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitaocima još dva motora

Građanima Aleksandrovaca Župskog se dva puta za desetak dana posrećilo da osvoje vredne nagrade u „Blicu”. Posle Dalibora Dubovca koji je 2. maja osvojio motor SYM, sada je i njegov komšija Miodrag Aleksić osvojio istu nagradu. Miodrag je u nedelju 10. maja, kaže, poranio na kiosk u centru Aleksandrovca kako bi na trafici ugrabio svoje omiljene dnevne novine.

- „Blic” kupujem od prvog boja. Prošle nedelje oko sedam sati krenuo sam u kupovinu osnovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << namirnica, a usput sam na kiosku kod Rade kupio „Blic” koji se u našoj varošici, skoro svakodnevno, razgrabi do podneva. Po dolasku u stan supruga Marina me je poslužila sa prvom jutarnjom kaficom, a zatim se otvarajući nagradni kupon uobičajeno našalila: „Više sreće u narednom broju”! Kada je ugledala da na njemu piše „Osvojili ste motocikl SYM”, radosnu vest prvo je saopštila našem sinu Stefana, studentu učiteljskog Fakulteta, i ćerki Jovani, učenici trećeg razreda srednje škole, a tek onda meni - priča Miodrag.

On kaže da su se građani Župe „pretplatili” na vredne nagrade, te da je o osvajanju SYM motocikla odmah obavestio brata Aleksandra i snahu Slavicu, zatim i ostalu rodbinu. Zato je dvoiposoban stan ove porodice u centru Aleksandrovca bio tog dana tesan da ugosti sve koji su došli da Miodragu čestitaju osvajanje vredne nagrade. Stefan i Jovana su na kraju rekli da će nakon probne vožnje po ulicama Aleksandrovca motocikl SYM preći u Jovanino trajno vlasništvo, jer je ona tatina mezimica.

Srećne ruke sa kupovinom primerka „Blica” u kojem se nalazio još jedan motor bio je i student Edin Selimović iz Novog Pazara. „Blic” čita redovno, a kada je kupio primerak novine sa dobitnom srećkom, kako kaže - iz njega je odmah ispao „Blic srećko”.

- Sagao sam se, podigao ga i odmah otvorio. Teško je opisati koliko sam se iznenadio kada sam pročitao da sam osvojio motor. Neverovatno, ali upravo sam nameravao da kupim motor, tako da bolju nagradu nisam mogao da dobijem. Doduše, iako posedujem dozvole za vožnju automobila i kamiona, sada moram da polažem i za motor, ali je najmanja briga - kaže Edin, dodajući da ima mlađeg brata koji će „na svoj motor” morati da sačeka, prvenstveno zbog nedovoljno godina da bi ga vozio.

- Već je bilo čašćavanja prijatelja koji mi nisu verovali da sam osvojio nagradu sve dok im nisam pokazao dobitni tiket. Naravno, kada dovezem motor, čašćavanje ću morati da ponovim - kaže Edin.

Lako upravljiv motor

Darodavac motocikla čitaocima „Blica” je „Motoring” d.o.o., uvoznik i distributer mnogih poznatih brendova iz oblasti moto-industrije. Firmu je osnovao 2007. „Teletrejd” i bavi se prodajom i servisiranjem motocikala, skutera, ATV vozila, vanbrodskih motora i nautičkog programa, kao i prateće opreme. Inače, motocikl koji se dodeljuje u našoj nagradnoj igri je proizvod tajvanskog proizvođača SYM, model XS 125-K. To je motocikl sa četvorotaktnim jednocilindričnim motorom zapremine 124 ccm i snage 8 kW. Ima manuelni petostepeni menjač i točkove od 18 cola. Rezervoar može da primi 13 litara bezolovnog benzina, a težina celog motora je 119 kg. Vrlo je lagan i lako upravljiv.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.