„Atlas“ ponovo u „Blicu“

Izvor: Blic, 26.Mar.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Atlas“ ponovo u „Blicu“

Kada smo krajem februara pokrenuli veliku akciju „Zdravlje nacije" u okviru koje smo čitaocima besplatno podelili „Atlas ljudskog tela" u prirodnoj veličini, znali smo da ćemo zaintrigirati veliki broj naših vernih čitalaca. Iako je tiraž „Blica" tih deset dana bio višestruko povećan, iako smo učinili dodatne napore kako bi primerci našeg lista stigli u sve delove zemlje, već prvog dana akcije bilo nam je jasno da interes prevazilazi čak i naša najoptimističnija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predviđanja.

„Skupio sam jedan komplet atlasa za stariju unuku, ali želim da sličan poklon dam i starijoj", bila je samo jedna od poruka koje smo dobijali. Poruki tipa „nedostaje mi peti deo, gde ga mogu naći", bilo je nebrojeno. Bio je to jasan signal da nešto moramo uraditi. Zbog velikog interesa čitalaca, ali i stručne javnosti, redakcija „Blica" je odlučila da od ponedeljka 30. marta ponovo krene sa objavljivanje delova postera. Deset dana za redom objavljivaćemo po jednu grafiku sa najzanimljivijim detaljima o jednom delu našeg organizma. Kada skupite svih deset, moćićete da sklopite poster ljudskog tela u prirodnoj veličini. Paraleleno sa objavljivanjem grafika, „Blic" će u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje i „Velefarmom" objaviti i seriju tekstova pod zajedničkim nazivom „Zdravlje nacije: Kako sprečiti bolesti" u kojima će naši najeminentiji stručnjaci iz oblasti medicine i farmacije davati savete kako sačuvati zdravlje i pobošljati kvalitet života. Pozivamo Vas da svi zajedno od ponedeljka krenemo u jedno uzbudljivo putovanje kroz naše telo. Telo smo podelili na deset delova, a svaki deo detaljno i zanimljivo objasnilli. U avanturu krećemo proučavajući lice, usta, čula ukusa, vida i mirisa. Tokom deset dana obradićemo sve sisteme organa, a seriju završavamo sa posterom na kome ćemo odgovoriti na pitanje kako će izgledati čovek budućnosti. Čitaćete o najnovijim dostignućima iz nauke, moći ćete da testirate svoje znanje i saznate više koje signale vam šalje telo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.