Izvor: RTS, 02.Jul.2023, 08:44

Сирија: Пресретнутe израелскe ракетe; Израел: Авијација напала сиријску ПВО батерију

Сирија је саопштила да је њена ПВО пресрела и оборила израелске ракете које су лансиране на бројне циљеве широм централних делова земље, пренели су државни медији. Са друге стране, израелска војска потврдила да су њени ратни авиони напали сиријску ПВО батерију, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << из које је једна противваздушна ракета лансирана према Израелу.
У саопштењу сиријске војске наводи се да су пројектили прелетели делове главног града Либана, Бејрута, и погодили локације у близини града Хомса, што је резултирало само материјалном штетом, али извештач Ројтерса није успео да добије потврду ових звештаја.

Портпарол израелске војске Авичај Адре потврдио је да су израелски ратни авиони напали сиријску ПВО батерију, из које је једна противваздушна ракета лансирана према Израелу.
Ратна авијација је напала и друге војне циљеве у том подручју, а није било пријављених људских жртава, изјавио је Адре.
Израел је последњих месеци појачао ударе на сиријске аеродроме и ваздухопловне базе, како би се ометале све веће испоруке оружја из Ирана намењене савезницима у Сирији и Либану, укључујући и либански Хезболах.
Израелски удари су део сукоба ниског интензитета који се води годинама, са циљем успоравања растућег утицаја Ирана у Сирији, указују израелски војни експерти.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.