Izvor: RTS, 10.Apr.2023, 15:50

Врањe: Прича о двострукој хуманости

Док се за њено лечење у иностранству још прикупља новац путем различитих друштвених акција, млада Врањанка Надица Стошић која болује од мултипле склерозе, одлучила је да донира косу деци која болују од карцинома.
Ведрина, отвореност, осмех - то >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је оно што прво уочите када упознате Надицу Стошић. Упечатљива је и њена коврџава коса коју је сада исправила како би знала колико може да је донира. Надица је на пола пута до клинике у Москви на лечење мултипле склерозе.

“Док се скупи остала половина, ја ћу и даље да је пуштам, и онда ћу пре него што кренем да је донирам, да се направе те перике за децу, да им се врати осмех на лицу. Рецимо, знам да им је тешко, терапије су све јако тешке, и сама помисао да су ћелава исто утиче на њихово оздрављење”, истиче Надица Стошић, из Врања.
А за оздрављење не само Надице, већ и Снежане, Адријане, Софије, ујединили су се и појединци и удружења у Врању. Непрестано се организују акције, припрема се и концерт у порти Саборног храма.
“Хуманост рађа хуманост, тако да се људи одазивају, долазе на штандове и купују све оно што смо изложили овде, и стварно очекујемо да ће бити добро”, наводи Марија Додић, из Женског солидарног фронта, Врање.
“Један од покретача хуманитарног концерта је Епархија врањска, ступили смо у контакт са Николом Роквићем, нашим славним певачем, а још бољим човеком, који је пристао без икакве надокнаде да одржи концерт како би наше 3 суграђанке сакупиле средства”, каже Ведран Костић, свештеник Епархије врањске.
“Сви су се ангажовали, доста њих. И ја бих желела да се захвалим свима. Велико хвала и не знам, јако сам срећна, и у ишчекивању”, захвална је Надица Стошић, из Врања.
У ишчекивању је Надица, да до маја, када јој је заказан термин за лечење, буде прикупљено готово 7 милиона динара. 1436 је садржај поруке коју шаљемо на 3030 да јој помогнемо.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.