Izvor: RTS, 13.Avg.2020, 14:39

Zoranu Zaevu mandat za sastav nove vlade

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski dodelio je mandat za sastav nove vlade Zoranu Zaevu, bivšem premijeru i lideru vladajućeg SDSM-a i koalicije "Možemo".
Zoran Zaev je izjavio da mu je čast da kao lider SDSM-a i koalicije "Možemo", koja je osvojila najviše mesta u parlamentu, dobije mandat za formiranje nove demokratske vlade, prenosi plusinfo.mk.

Zaev je najavio da će formirati vladu u roku od 20 dana.
Što se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tiče mogućih koalicija, rekao je da ne želi da poremeti izglede za uspešan pregovarački proces, ali je ipak otkrio da će se danas ponovo sresti sa liderom DUI-ja Alijem Ahmetijem.
Na prevremenim parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji, održanim 15. jula, vladajući Socijaldemokratski savez je osvojio 46 mandata, opozicioni VMRO-DPMNE 44, albanska DUI 15, Alijansa za Albance i Alternativa 12, Levica dva i Demokratska partija Albanaca jedno poslaničko mesto.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.