Zloglasnoj Nini pet godina za mučenje srpskih zatvorenika

Izvor: Press, 19.Okt.2012, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zloglasnoj "Nini" pet godina za mučenje srpskih zatvorenika

Sud BiH osudio je Albinu Terzić na pet godina zatvora zbog zločina nad srpskim civilima u Odžaku 1992. godine, preneo je BIRN

Sudsko veće je utvrdilo da je Terzićeva kao pripadnica Hrvatskog veća odbrane (HVO) nečovečo postupala prema zatvorenicima u osnovnoj školi i fabrici "Strolit".

Prema optužnici, ona je zatvorenike udarala policijskom palicom po vratu, ramenima i glavi, šamarala ih, na njih huškala psa i prisiljavala ih na seksualni odnos.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Naime, jedan od svedoka je tvrdio da ga je Terzićeva naterala na seksualni odnos sa duševno obolelom zatvorenicom.

Kako navodi Radio-televizija Republike Srpske, bivši srpski logoraši kažu da je Albina Terzić - zvana "Nina" - bila pripadnik zloglasnog "Zdenkinog voda" u sastavu HVO i da je aktivno učestvovala u batinjanju i seksualnom zlostavljanju srpskih zatvorenika.

Terzićevoj, koja se brani sa slobode, produžene su mere zabrane, javio je BIRN, dodajući da je reč o prvostepenoj presudi na koju će moći da uloži žalbu.

Suđenje Terzićevoj počelo je oktobra prošle godine.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.