Žičara do polovine januara

Izvor: Press, 22.Dec.2010, 04:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žičara do polovine januara

Nova moderna žičara na jedinom pirotskom skijalištu kod Planinarskog doma biće završena najkasnije do 15. januara, najavljuju iz Sportskog centra „Pirot"
Prema rečima direktora Sportskog centra „Pirot" Nenada Đorđevića, građevinski radovi na produženju staze za 150 metara su završeni i sada se postavljaju stubovi za buduću žičaru tipa „tanjir".
- Pirot će dobiti prvu modernu žičaru i Piroćanci će na 12 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od centra grada moći da uživaju u zimskim sportovima. Više neće morati da prevaljuju na desetine kilometara da bi išli na Babin zub ili u druge veće centre. Vrednost radova je četiri miliona dinara. Zemljište nam je ustupila Korporacija „Tigar", a novac je obezbeđen iz opštinskog budžeta. Firma iz Bugarske angažovana za ovaj posao kasni u obavljanju radova, ali imamo obećanje da će zbog kašnjenja, umesto plaćanja penala, popraviti staru žičaru koja je bila potpuno dotrajala, tako da ćemo imati dve žičare na Planinarskom domu - kaže Đorđević.
Već za narednu sezonu planirano je dalje osavremenjivanje staze kod Planinarskog doma nabavkom ratraka za tabanje snega i mašine za pravljenje veštačkog snega.
- Na osavremenjivanje staze kod Planinarskog doma navela nas je velika ekspanzija skijanja u Pirotu. Na stotine mališana svake zime ide u besplatnu Zimsku školu sporta, najmasovniju u Srbiji, želeći da savlada tajne ovog sporta. Želimo da obezbedimo deci modernu stazu na 20 minuta vožnje od grada. Očekujemo i da nam država pomogne u nabavci opreme za veštački sneg i ratrak. Kada se sve završi siguran sam da će staza kod Planinarskog doma postati pravi magnet za turiste, jer takve staze nema u ovom delu Srbije, izuzimajući Babin zub - kaže Đorđević.
Kod Planinarskog doma radi i hotel „Stara" koji je u vlasništvu „Tigra", pa će skijaši moći da računaju i na i hranu, piće i prenoćište. Velika prednost ovog budućeg skijaškog raja nadomak Pirota je i odličan put koji se redovno održava i čisti, što nije slučaj sa drugim putevima ka Staroj planini.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.