Izvor: B92, 13.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemlje regiona da pomognu Srbiji

Podgorica -- Predsednik Skupštine Srbije pozvao sve zemlje regiona da u narednoj fazi pregovora Beograda i Prištine pomognu Srbiji.

Predsednik srpskog parlamenta Oliver Dulić pozvao je danas u Podgorici Crnu Goru da podrži Srbiju u nastojanju da očuva Kosovo, dok je njegov domaćin, šef crnogorske skupštine Ranko Krivokapić, ukazao da je Crna Gora "mala zemlja koja ne može doprineti rešavanju kosovskog pitanja".

"Nama je jako važno da, kada determinišemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnose sa državama u regionu, te države uzmu u obzir da je Srbija u problemu i da će nivo razumevanja njenog problema biti kamen temeljac nekih naših budućih odnosa", rekao je Dulić.

On je rekao da se "nada da će države u regionu razumeti tu poruku i pokušati da pomognu Srbiji, da iz problema u kome se kao država nalazi, izađe na najbolji mogući način".

Dulić je ukazao da Srbija insistira na nastavku pregovora sa Prištinom, veruje da će pravi pregovori tek početi i da će biti okončani dogovorom sa kosovskim Albancima, u kome neće biti ni pobednika, ni pobeđenih.

Dulić je prvi predsednik Skupštine Srbije koji je posetio Crnu Goru od proglašenja nezavisnosti. Do kraja boravka, on će se sastati sa crnogorskim predsednikom i premijerom Filipom Vujanovićem i Željkom Šturanovićem i predstavnicima opozicionih partija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.