Zbog obljube nemoćnog pacijenta uhapšen načelnik klinike u Banjaluci

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2020, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog obljube nemoćnog pacijenta uhapšen načelnik klinike u Banjaluci

Policija u Banjaluci je danas uhapsila načelnika Klinike Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske za anesteziju i intenzivno liječenje D.G, osumnjičenog da je obljubio nemoćnog pacijeta.

Direktor UKC RS Vlado Đajić potvrdio je hapšenje.

"Poslovodstvo UKC RS od dežurne službe saznalo je danas da se jedan od naših radnika neetički ponašao prema pacijentu. Odmah smo slučaj prijavili policiji i zatražili da se slučaj ispita, jer nam je cilj da svi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << naši pacijenti budu zaštićeni", kazao je Đajić za portal Srpskainfo.

On je najavio da će prema uhapšenom lekaru biti preduzete sve zakonom predviđene mere.

Banjalučki mediji objavili su da su u policiji saslušana još dva lekara i glavna sestra iste klinike, koji se terete za neprijavljivanje krivičnog dela koje je počinio načelnik.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.