Zbog jedne nalepnice na granici! Hrvati vaskrsli državu koja 12 godina ne postoji - Srbiju i Crnu Goru! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 24.Mar.2018, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog jedne nalepnice na granici! Hrvati "vaskrsli" državu koja 12 godina ne postoji - Srbiju i Crnu Goru! (FOTO)

SCG je bila oznaka za Srbiju i Crnu Goru, državu koju je izmislio Slobodan Milošević, nakon što se raspala SFR Jugoslavija, navodi se.

Hrvatske ceste ponovo, na putu od Osijeka prema Erdutu, gde je granični prelaz sa Srbijom, usmeravaju putnike prema državi koja ne postoji već skoro 12 godina.

Naime, na dva saobraćajna znaka, na izlazu iz mesta Nemetin, na putu prema Sarvašu, uz oznaku Bogojeva, prvog mesta na ulasku u Srbiju, stoji skraćenica SCG umesto SRB, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << piše hrvatski Telegram.

Zabavna crtica s granice: Hrvatskim cestama otpala je naljepnica pa su, eto, uskrsnuli Srbiju i Crnu Goru https://t.co/KPkOjmSTow via @Telegram_hr

SCG je bila oznaka za Srbiju i Crnu Goru, državu koju je izmislio Slobodan Milošević, nakon što se raspala SFR Jugoslavija, navodi portal.

To nije prvi put da se tako nešto dogodilo, podsećaju i navode da su prilikom prethodnog sličnog propusta, iz Hrvatskih cesta promptno reagovali i već sledećeg dana prelepili oznaku SCG i umesto nje stavili SRB.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.