Zbog Irana rast broja smrtnih kazni najviši u pet godina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2023, 10:38

Zbog Irana rast broja smrtnih kazni najviši u pet godina

Registrovana pogubljenja dostigla su najveći broj u poslednjih pet godina, navodi se u godišnjem izveštaju organizacije Amnesty International. Evidentirana su pogubljenja 883 osobe u 20 država, što je 53 odsto više nego 2021. Samo u Iranu smrtnih kazni je bilo 576, a prethodne godine 314.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Amnesty: Broj izvršenih smrtnih kazni najveći u posljednjih pet godina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2023

Međunarodna organizacija Amnesty International (AI) saopštila je u utorak da je tokom 2022. godine u svijetu izvršeno najviše pogubljenja u posljednjih pet godina, od čega je 90 posto zabilježeno u samo tri zemlje, ne računajući Kinu. Poznato je da su u 20 zemalja pogubljene ukupno 883 osobe,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.