Izvor: B92, 31.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena ekshumacija grobnice

Okučani -- Na glavnom groblju u Okučanima zavšena je ekshumacija masovne grobnice, otkrivene pre dva dana.

Prema preliminarnim nalazima, u grobnici su se nalazili posmrtni ostaci tela 15 žrtava, koje su, kao se veruje, ubile srpske snage tokom rata u Hrvatskoj 1990-tih godina. Među telima 15 žrtava, prema dosadašnjim podacima, bilo je 11 žena, ali postupak identifikacije nije završen. Sva tela bila su zakpana na dubini od preko dva metra.

Tim stručnjaka koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radi na iskopavanju i identifikaciji žrtava veruje da je reč o žrtvama iz 1991, koje su dovezene sa područja Bijelih Stijena, nedaleko od Okučana.

Kako javljaju Hina i hrvatski portal iskon.hr, na širem području Okučana nastavljaju se pretrage i ispitivanja mesta za koja se veruje da kriju još masovnih grobnica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.