Završen protest protiv ponašanja zaposlenih u Pazariću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2019, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest protiv ponašanja zaposlenih u Pazariću

Protest građana i roditelja ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu, zbog postupanja zaposlenih prema deci u Zavodu za smeštaj osoba sa mentalnim smetanjama u Pazariću, završen je, ali njihove predstavnike niko nije primio iz vlade.

Okupljenima se obratila predstavnica Naila Njemčević koja je kazala da je njeno dete potencijalni kandidat za Pazarić, ali da ga neće dati u tu ustanovu.

"Pozivam svo stanovništvo Bosne i Hercegovine da nam se pridruži jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nikad niko od vas ne zna kad će biti u našoj situaciji, jer nema garancije da vi sutra ili za pet ili deset godina u svojoj porodici nećete imati dete poput mog", rekla je Njemčevićeva.

Edo Čelebić, predsednik saveta roditelja JU Zavoda Mjedenica, je rekao da je ponosan na sve okupljene ljude koji su pokazali jedno veliko dostojanstvo u velikoj tenziji koja je potpuno razumljiva, prenela je sarajevska N1 tv.

"Mi smo sada pokušali da imamo sastanak sa čelnicima FBiH a oni navodno nisu tu. To pokazuje jedno ogromno nipodaštavanje nas kao roditelja i pokazuje da nisu spremni da ovaj problem rešavaju. Mi od protesta nećemo odustati i pozivamo građane Sarajeva i ostalih gradova jer ovo je borba za svu decu", istakao je Čelebić.

Slučaj postupanja prema mentalno oboleloj deci u Zavodu u Pazariću pokrenula je poslanica Naše stranke u Federaciji BiH, Sabina Ćudić.

Ćudić je danas saopštila da je njena jučerašnja odluka da izađe sa dokazima o događanjima u tom zavodu, bila teška, ali neophodna.

Rekla je da je objavljene fotografije i materijal dobila 24 sata pre i da one zapravo dokazuju ono što je, kako je rekla, niz zvaničnih izveštaja rečima upućivao - rezultat njenog, odnosno kolektivnog očaja, kao i njenog dubokog gubitka poverenja u institucije Federacije BiH.

Navela je, između ostalog, da su njenoj objavi materijala takođe prethodili dokazi o finansijskim zloupotrebama sredstava Zavoda.

Ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu bilo je danas više stotina građana, koji su tražili hitnu reakciju nadležnih u vezi sa slučajem vezivanja dece za radijator i nameštaj u Zavodu za decu ometenu u razvoju u Pazariću. Građani su zahtevali ostavke odgovornih za ovaj slučaj.

Protestanti uzvikuju da "nije kriv Pazarić, već da su krivi država i vlada", kao i "lopovi".

Na protestu je bilo i roditelja koji su došli sa decom u kolicima, koja imaju smetnje u razvoju.

Mnogi su razočarani što se više građana nije odazvalo protestu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"JUČARAŠNJI DAN BIO TEŽAK, ALI NEOPHODAN" Sabina objasnila kako su šokante snimke zavezane dece IZAŠLA U JAVNOST

Izvor: Blic, 21.Nov.2019

Poslanik Naše stranke Sabina Ćudić oglasila se danas na svom Fejsbuk profilu i objasnila šta je sve prethodilo objavljivanju užasavajućih fotografija iz Zavoda u Pazariću.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.