Izvor: S media, 23.Mar.2011, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen antivladin protest u Zagrebu

Nakon tri i po sata šetnje Zagrebom, večeras je završen 14. protest na kome demonstranti traže ostavku vlade i raspisivanje prevremenih izbora.

Ukupan broj učesnika bio je oko 1.500 do 2.000, dok ih je na početku i na kraju bilo tek nekoliko stotina.

Osim prolaska uhodanom rutom, od pokušaja dolaska na Markov trg gde je sedište vlade i odlaska do centrale HDZ-a, večeras su demonstranti kod japanske ambasade ponovo odali počast žrtvama katastrofe u toj zemlji, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a pružili su podršku i zaposlenima u "Večernjem listu" koji su od danas u štrajku.

U Hrvatskoj danas protestuju penzioneri i seljaci

Demonstranti, od kojih je veliki deo bio "naoružan" zviždaljkama i transparentima na račun HDZ-a i premijerke Jadranke Kosor, skupili su se na Cvetnom trgu, ali bez govora, nakon čega su počeli šetnju gradom u kojoj su im se priključili i studenti i članovi omladinskih antifašističkih organizacija.

Na čelu kolone bile su zastave i transparenti "Ne u EU", ali i "Tražimo direktnu demokratiju", kao i poruke "Jaco odlazi" ili "Učite od Gadafija i idite na miran način".

Zašto Fejsbuk revolucija zaobilazi Srbiju?

Nakon neuspešnog pokušaja da dodju na Markov trg na kome je okupljanje zakonom zabranjeno, demonstranti su otišli do centrale HDZ-a i tamo takodje uzvikivali "Jaco, odlazi" i "HDZ lopovi", a onda su nastavili šetnju centrom grada, pa su došli do japanske ambasade.

Otišli su i do zgrade "Večernjeg lista" i nakon davanja podrške štrajkačima vratili se u centar grada, oba puta prolazeći podred solitera koncerna "Agrokora" gde su izvikovali parole na račun vlasnika te kompanije Ivice Todorića.

Na prethodnom zagrebačkom protestu u subotu bilo je oko 10.000 demonstranata, a protesti su održani u još 14 gradova. Osim u Zagrebu danas su održani u Puli i na Rijeci gde se okupilo oko 300 ljudi.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.