Izvor: B92, 05.Avg.2009, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatražen agreman za Jovovića

Podgorica -- Crna Gora je od Srbije zatražila agreman za svog ambasadora u Beogradu, rekao je danas crnogorski ministar inostranih poslova Milan Roćen.

Prema rečima Roćena, očekuje se da će u "najskorije vrijeme" stupiti na dužnost novi crnogorski ambasador u Srbiji, što je "pokazatelj otopljavanja odnosa" između dve zemlje. Za ambasadora u Srbiji Crna Gora je predložila diplomatu Igora Jovovića, kome je jednoglasnu podršku nedavno dao i Odbor crnogorskog parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za međunarodne odnose i evropske integracije.

Jovović je bio ambasador bivše Jugoslavije u Etiopiji, sa agremanom za Džibuti, kao i diplomatski predstavnik Državne zajednice Srbija i Crna Gora u Finskoj.

Crna Gora nema ambasadora u Srbiji od oktobra 2008. godine, nakon što je crnogorska vlada priznala nezavisnost Kosova.

Opoziciona Socijalistička narodna partija ocenila je danas da će, povratkom crnogorskog ambasadora u Beograd odnosi između Crne Gore i Srbije krenuti uzlaznom linijom.

Prema oceni te stranke, garancija za to je "ponašanje zvaničnika jedne i druge države", ali "posebno ohrabrenje" u tom smislu predstavljaju stavovi koje je budući ambasador u Beogradu Igor Jovović izložio pri "saslušanju" u pomenutom parlamentarnom odboru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.