Zaraza se širi u Severnoj Makedoniji: Obolelo 76 – očekuje se donacija iz Kine

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2020, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaraza se širi u Severnoj Makedoniji: Obolelo 76 – očekuje se donacija iz Kine

Ukupan broj zaraženih korona virusom u Severnoj Makedoniji, je porastao na 76 pacijenata otkako je utvrđeno da je još šestoro testiranih lica bilo pozitivno na Kovid 19 SKOPLjE: OD STALNOG DOPISNIKA Ukupan broj zaraženih korona virusom u Severnoj Makedoniji, u petak uveče je porastao na 76 pacijenata otkako je utvrđeno da je još šestoro testiranih lica bilo pozitivno na Kovid 19, potvrdio je resorni ministar za zdravstvo Vlade u Skoplju dr Venko Filipče. Među >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << obolelima je i bračni par iz Kavadaraca. Registrovani su inficirani pacijenti iz Skoplja, Debra, Gostivara, Ohrida, Štipa, rekao je Filipče. On je potvrdio da Makedonija raspolaže dovoljnim brojem raspiratornih aparata. Statistički, kako je precizirao, oko 5 odsto oboleliih u lečenju moraju biti priključeni na respiratorne mašine. To znači na 1000 obolelih, oko 50 bi bili na respiratoru. „Mi trenutno imamo 120 aparata na raspolaganju. Očekujemo potvrdu donacije od 200 repiratora iz Kine“, rekao je Filipče. U uslovima uvedenog vanrednog stanja, zbog neophodnosti zaoštravanja mera za suzbijanje širenja zaraze u zemlji, tehnički ministar unutrašnjih poslova Naće Čulev je rekao da se u Vladi razmatra mogućnost uvođenja mere ograničenog kretanja – policijskog časa. Premijer Vlade Severne Makedonije Oliver Spasovski, u petak uveče je na FB profilu najavio da se priprema poseban plan za humanitarne letove kako bi se u zemlju vratili makedonski državljani „zatečeni“ u drugim zemljama Evrope. Po povratku u zemlju, oni će „adekvatan period“, morati da provedu u karantinu. On je takođe potvrdio da su na sednici Vlade zadužena ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova da „pripreme analizu i plan za eventualno uvođenje restriktivnijih mera za kretanje građana“.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Četvorica ministara u Burkini Faso pozitivna na Kovid-19

Izvor: B92, 21.Mar.2020

Četiri ministra u vladi Burkine Faso pozitivni su na korona virus, rekao je portparol vlade, dok je broj zaraženih u toj zapadnoafričkoj zemlji porastao na 64...Zaraženi su ministri spoljnih poslova, rudarstva, obrazovanja i unutrašnjih poslova, prenosi Rojters..."Glasine su tačne. Upravo sam obavesten...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.