Izvor: B92, 06.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapušten Sveti Stefan

Budva -- Predstavnici Mesne zajednice Sveti Stefan upozorili na zapuštenost plaža i okoline hotela "Sveti Stefan", "Miločer" i "Kraljičina plaža".

Kao odgovorne za zapuštenost elitnog dela crnogorskog primorja oni su optužili Vladu Crne Gore, Javno Preduzeće Morsko dobro i hotelsko turistička preduzeća Budvanska rivijera i "Miločer".

Hotele "Sveti Stefan", "Miločer" i "Kraljičina plaža" singapurska kompanija Aman Rizorts preuzela je u februaru od HTP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Budvanska rivijera i Miločer, u zakup na 30 godina, a od tada su hoteli zatvoreni i okolina zapuštena.

Planirano je da rekonstrukcija hotela traje naredne dve godine, a do završetka radova hoteli će biti zatvoreni.

Predstavnici Mesne zajednice Sveti Stefan ističu da ugovorom o zakupu nije definisano održavanje plaža, prilaznih puteva, parkova i rasvete koji pripadaju hotelima.

Najelitniji deo crnogorske obale je zapušten, na plažama nema javni toalet, spasioca, nisu postavljene bove, nema mobilijara, kabina za presvlačenje, a tuševi ne rade, saopštili su predstavnici mesne zajednice sa sastanka koji je održan u hotelu "Maestral".

Oni su pozvali crnogorskog ministra turizma Predraga Nenezića da dođe na Sveti Stefan i vidi "u šta je pretvoreno to elitno turističko svetski poznato mesto".

Meštani su upozorili da ukoliko ne bude dozvoljen pristup kupalištima, njima ne preostaje ništa sem da se odsele.

U privatnom vlasništvu od Pržna do Crvene Glavice ima 8.000 kreveta. Gde će se ti ljudi kupati ukoliko plaže budu zatvorene, upitali su meštani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.