Izvor: B92, 28.Sep.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno 1,5 kg kokaina

Podgorica -- Crnogorska policija saopštila je da je uhapsila dve osobe i zaplenila više od 1,5 kilograma kokaina.

"Ovom akcijom presečen je međunarodni i organizovani lanac krijumčarenja kokaina, koji je preko Crne Gore vodio do Srbije i Bosne i Hercegovine, gde se ova droga rasturala", saopštila je Uprava policije.

Kako je saopšteno, policija je 25. septembra na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, u mestu Bioče, pretresom putničkog vozila "Audi 80" zelene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << boje, registarskih oznaka RO AC330, kojim je upravljao F.D. iz Rožaja, pronašla dva veća paketa sa 1,5 kilograma kokaina.

Navodi se i da je sutradan uhapšen i S.B. iz Rožaja, nastanjen u Baru, a pretresom njegovog stana nađeno je 67.000 evra, za koje se sumnja da ih je stekao prodajom kokaina.

Sumnja se da je S.B, duže vremena, krijumčario kokain preko Crne Gore do BiH i da je u konkretnom slučaju angažovao F.D. da za 600 evra drogu preveze od Podgorice do Sarajeva.

S.B. u Rožajama, Sarajevu i na crnogorskom primorju - Dobre vode, Utjeha, Lepetani, Bar i Sutomore poseduje više nekretnina i placeva, za čiji se deo, s obzirom da je nezaposlen, sumnja da ga je stekao čineći krivična dela.

Kriminalistička obrada takođe upućuje na sumnju da je F.D u toku ove godine za S.M. iz Rožaja, koji je nedavno uhapšen u Srbiji zbog sumnje da je dva puta, za iznos od po 400 evra, krijumčario po kilogram heriona.

Sumnja se da je jednom krijumčario heroin iz Peći, preko Crne Gore do Kraljeva, a drugi put od Podgorice do Beograda, gde je drogu, na prethodno dogovorenim mestima, predao za sada nepoznatim licima.

Pre nekoliko dana policija je zaplenila četiri kolograma heroina i uhapsila nekoliko osoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.