Zaplenjena velika količina vijagre

Izvor: B92, 11.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjena velika količina vijagre

Šverc 'plavim pilulama'

Sarajevo -- Carinici na sarajevskom aerodromu sprečili pokušaj ilegalnog uvoza 17.256 tableta za potenciju "vijagra".

Vrednost zaplenjene robe se procenjuje na oko pola miliona evra, potvrdio je za Nezavisne novine portparol Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine Ratko Kovačević. List nezvanično saznaje da je naručilac osoba nastanjena u Banjaluci.

Kovačević je rekao da su tablete uvezene iz Indije i u Sarajevo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dopremljene preko Beča, a otkrivene su prilikom redovne carinske kontrole pošiljki.

"Sprečen je uvoz 8.870 komada 'Cialis viagre', čija je maloprodajna cena po komadu 43 evra, i 8.386 komada 'Sildenafil viagre', čija je cena 23 evra po komadu", precizirao je Kovačević.

Svih 17.256 komada tableta oduzeto je po nalogu Tužilaštva BiH, a "vijagra" je bila namenjena za prodaju na crnom tržištu.

"Tablete je uvezlo jedno fizičko lice, ali nama još nije poznat njegov identitet. Protiv te osobe biće podneta krivična prijava državnom tužilaštvu zbog ilegalnog uvoza", kazao je Kovačević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.