Izvor: B92, 31.Okt.2010, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapaljena zastava Srbije na Cetinju

Podgorica -- Zastava Srbije na zgradi bivšeg Srpskog poslanstva na Cetinju zapaljena je u noći između subote i nedelje.

Cetinjska policija privela je F. M. (19), koji je priznao da je zapalio zastavu Srbije na Etnografskom muzeju.

Osumnjičeni F.M. je, nakon privođenja u službene prostorije priznao da je zapalio državnu zastavu Srbije i protiv njega će biti podneta krivična prijava pod sumnjom da je počinio krivično delo povreda ugleda strane države ili međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizacije.

Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić rekao je da je paljenjem zastave Srbije na Cetinju neko želeo da pokvari današnje sećanje Crne Gore na velikog državotvorca Petra Prvog Petrovića Njegoša.

"Nekome ne odgovara da se država Crna Gora vraća svojim korenima, i na raznim mestima treba tražiti počinioca", kazao je Krivokapić.

On je rekao da uveren da provokacije "koje idu prema Crnoj Gori neće biti uspešne".

Zastava Srbije, kao i svih ostalih država koje su u vreme kralja Nikole imale poslanstva na Cetinju, postavljena je u okviru projekta izložbe Centralne narodne biblioteke "Đurđe Crnojević", povodom obeležavanja jubileja stogodišnjice proglašenja Crne Gore za Kraljevinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.