Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jun.2019, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaključali vrata na opštini Kotor kako bi sprečili smenu gradonačelnika

Kotorski odbornici, koji je trebalo da raspravljaju o smeni gradonačelnika Vladimira Jokića, nisu danas mogli da uđu u zgradu opštine jer su po nalogu Jokića vrata bila zaključana i zapečaćena.

Vrata su zaključana u prisustvu predsednice lokalne Skupštine Dragice Perović i dela lokalnih funkcionera kako bi, kako je navedeno u zapisniku, bilo „izvršeno fizičko obezbeđivanje službenih prostorija SO Kotor u cilju privremenog onemogućavanja mogućeg vršenja radnji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koje su najavljene za 24. 04. 2019”.

Za danas je bila zakazana rasprava o smeni Jokića nakon što je opozicija, koju čini Demokratska partija socijalista i nekoliko manjih stranaka, uz pomoć bivše odbornice Socijaldemokratske partije Brune Lončarević uspela da obezbedi većinu za smenu.

SDP je bila deo vlasti u Kotoru ali je njihova odbornica Lončerević u međuvremenu podržala opoziciju u tom gradu koja traži smenu Jokića. Ona je nakon toga isključena iz stranke.

DPS, nekoliko manjih stranaka i Lončarević, čiji je glas presudan, su već jednom bili smenili Jokića, ali je Upravni sud odluku poništio. U međuvremenu je za danas zakazana sednica na kojoj je Jokić ponovo trebalo da bude smenjen.

Predsednik OO DPS Kotor i kandidat nove skupštinske većine za gradonačelnika Željko Aprcović kazao je da se "danas zacrvenila demokratija u Kotoru", preneli su podgorički mediji.

Istakao je da je to jedinstven slučaj u svetu da se odbornicima na ovakav način zabranjuje da obavljaju svoj posao.

Gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić još je jednom pozvao premijera Duška Markovića i Vladu da raspuste SO Kotor, uvedu privremene mjere i raspišu vanredne lokalne izbore, te da se na taj način spreči prekrajanje izborne volje Kotorana iz 2016. i promena lokalne vlasti političkom korupcijom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaključali vrata na opštini Kotor kako bi sprečili smenu gradonačelnika

Izvor: B92, 24.Jun.2019

Podgorica -- Kotorski odbornici, koji je trebalo da raspravljaju o smeni gradonačelnika Vladimira Jokića, nisu danas mogli da uđu u zgradu opštine...Odbornici nisu mogli da uđu u zgradu, jer su po nalogu Jokića vrata bila zaključana i zapečaćena...Vrata su zaključana u prisustvu predsednice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.