Zagrebački bombaš oslobođen krivice

Izvor: Mondo, 17.Mar.2015, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zagrebački bombaš" oslobođen krivice

Vojislav Blažević danas je pred zagrebačkim Opštinskim krivičnim sudom nepravosnažno oslobođen optužbe da je u januaru 2013. godine postavio dve eksplozivne naprave u zapadnom delu Zagreba.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock. Ilustracija.

Sudija Jasna Rađenović istakla je, izričući presudu, da sud nije utvrdio postojanje veze između dve eksplozije – prve na pruzi Zagreb - Varaždin na Aveniji Bolonja i druge na autobuskom stajalištu kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << raskrsnice Aleje Bolonja i Gospodske ulice, u kojoj je Vojislav Blažević bio povređen.3 Od početka tvrdio da nije kriv

Blaževićevi branioci su tokom suđenja upozoravali da se manipulisalo načinom istrage i materijalnim dokazima navodno nađenima u automobilu. Blažević, kojeg su mediji prozvali "Zagrebačkim bombašem", je nakon hapšenja 2013. godine šest meseci proveo u istražnom zatvoru, a od početka procesa tvrdio je da nije kriv.

Ističući da dokazi nisu pokazali vezu između okrivljenog i detonacija, Rađenovićeva se osvrnula i na iskaze svedoka, te nelogičnim ocijenila iskaz vozača ZET-ovog autobusa da je vidio Blaževića kako se naginje nad kutiju sa eksplozivnom napravom.

Sud je zaključio i da tragovi eksploziva pronađeni u Blaževićevom automobilu ne znače da je okrivljeni prevozio eksplozivnu napravu, kao što je to tvrdilo tužilaštvo, preneli su zagrebački mediji.

Iako su iz policije tokom suđenja tvrdili da je u pretrazi Blaževićevog automobila službeni pas za detekciju reagovao na gumeni tepih u prtljažniku, u sudskom spisu nije bilo traga da je pas nanjušio eksploziv.

Istaknuto je da je Blaževićev automobil koristilo više osoba, te da se tragovi eksploziva mogu pronaći i u veštačkom đubrivu, ali i kockama za potpalu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.