Zagreb: Zaštita svih prava prioritet

Izvor: RTS, 17.Avg.2017, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Zaštita svih prava prioritet

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova saopštilo je da je primilo k znanju izveštaj Stejt Departmenta o verskim slobodama u Hrvatskoj za prošlu godinu, u kojem Amerikanci upozoravaju na veličanje NDH i umanjivanje ustaških zločina i istaklo da vlada zaštitu svih prava stavlja na najviši nivo.
Reagujući na izveštaj o verskim slobodama za 2016. godinu, ministarstvo naglašava da "aktuelna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlada stavlja na najviši nivo zaštitu svih prava, kako manjinskih, tako i nacionalnih, verskih i svih drugih", prenosi Hina.
U saopštenju se dodaje kako u dijalogu s predstavnicima svih manjina vlada promoviše međusobno uvažavanje, saradnju, solidarnost, konstruktivni dijalog i odgovorno suočavanje sa svim društvenim problemima.
"U tom pogledu ćemo nastaviti i razmenu mišljenja s američkom vladom vezano za pitanja navedena u izveštaju za 2016. godinu", zaključuje se u saopštenju.
U novom izveštaju o verskim slobodama SAD su upozorile na veličanje Nezavisne države Hrvatske (NDH), umanjivanje ustaških zločina i protivsrpska osećanja u Hrvatskoj u 2016. godini. 
U redovnom godišnjem izveštaju o verskim slobodama u svetu za 2016., uključujući i Hrvatsku, Stejt Department pominje bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića i reditelja Jakova Sedlara kao osobe čiji su stavovi o ustaškom režimu izazivali posebne kritike jevrejskih i srpskih verskih zajednica i nevladinih organizacija, prenela je Hina. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Autor filma "Jasenovac-Istina" šokiran, traži izvinjenje SAD

Izvor: Blic, 18.Avg.2017, 10:14

Hrvatski filmski redatelj i producent Jakov Sedlar, autor spornog filma “Jasenovac-Istina”, kojeg su i SAD prozvale za faktografsko umanjivanje ustaških zločina, kaže da je šokiran najnovijim izveštajem Stejt Departmenta o verskim slobodama i očekuje izvinjenje...Reagujući na taj izveštaj,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.