Izvor: B92, 19.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Veterani protiv Đorđevića

Zagreb -- Udruženje ratnih veterana Zagreba zapretilo voditeljki Nova TV da će svim sredstvima sprečiti održavanje emisije u nedelju.

Kao gost Mirjane Hrga u emisiji Epicentar trebalo je da se pojavi i pevač Bora Đorđević, piše Jutarnji list. Međutim, u redakciju Nova TV stiglo je preteće pismo udruženja zagrebačkih veterana koji su se 1991. borili u Vukovaru.

U pismu je navedeno da se u ime branilaca Vukovara, poginulih, nestalih i njihovih porodica najstrože >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zabranjuje uvođenje Bore Đorđevića u hrvatski medijski prostor zbog njegovih poznatih radikalnih stavova.

"Na tu emisiju pristali bismo jedino ako bi Đorđević govorio o svojim saznanjima o kninskom zatvoru, nestalim i poginulim braniocima. Sve ostalo je stavljanje soli na ranu ako se zna da se 1.200 Hrvata još vode kao nestali. Zbog toga ćemo svim sredstvima sprečiti održavanje emisije. Mi se zatvora ne bojimo", izjavio je predsednik Udruženja Damir Jašarević.

Mirjana Hrga ne odustaje od emisije, čija je tema radikalizacija srpske političke scene, a da Đorđević u emisiji gostuje isključivo kao predstavnik te radikalne Srbije.

Osim Đorđevića, koji bi u emisiju trebalo da se javi videolinkom iz Beograda, gostovaće i predsednik desno orijentisane Hrvatske stranke prava Ante Đapić, jedan predstavnik hrvatskih ratnih veterana i srpska aktivistkinja za ljudska prava Nataša Kandić, koja predstavlja građansko lice te zemlje, piše list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.