Zagreb: Blokirali zgradu da spreče useljenje Roma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2019, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Blokirali zgradu da spreče useljenje Roma

Pripadnici zagrebačke policijske uprave uhapsili su danas 10 osoba koje su učestvovale u blokadi zgrade u koju je trebalo da se useli oko 30 romskih porodica.

U toku su privođenja u zagrebačkom naselju Novi Petruševac zbog onemogućavanja građanima da pristupe stanovima koje su dobili na korišćenje, saznaje Index u policiji.

Danas je planirano da romske porodice potpišu ugovor o useljenju.

"Prema kupoprodajnom ugovoru iz 2003. godine ovo je imovina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grada Zagreba. Zagreb je opremio ovu zgradu. U Hrvatskoj, znate dobro, ima više neuknjiženog nego uknjiženog vlasništva, bitno je da ga možete dokazati. Ovo je u vlasništvu grada i sve je imovinski čisto", rekla je načelnica za privredu grada Mirka Jozić uz negodovanje i dobacivanja građana koji su protestovali.

"Oni se vade na vlasništvo, no to nema veze s tim. Nisu samo romske porodice koje ćemo ovde useliti, imamo tu i javne sadržaje. Ne bih razlikovala Rome i druge. Ne vidim zašto bi neko imao problem da se ovde useli 20 porodica", rekla je Mirka Jozić novinarima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.