Zaev preuzeo funkciju, prvog radnog dana sastanak sa privrednicima

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2020, 12:51

Zaev preuzeo funkciju, prvog radnog dana sastanak sa privrednicima

Novi premijer Severne Makedonije Zoran Zaev preuzeo je danas funkciju od dosadašnjeg tehničkog premijera Olivera Spasovskog, koji se vraća na mesto ministra unutrašnjih poslova.

Kako je saopštila vlada u Skoplju, Zaev se zahvalio Spasovskom i članovima prelazne vlade za uspešan rad u prethodnih devet mesec i istakao da su se uspešno i hrabro izborili sa zdravstveno-ekonomskom krizom izazvanom koronavirusom.

Nakon što je sinoć, pola sata pre ponoći, u parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izabrana nova koaliciona vlada SDSM i DUI, premijer Zoran Zaev je u izjavi novinarima rekao da je Severna Makedonija dobila "malu, efikasnu i odgovornu vladu, spremnu da radi posvećeno, isključivo u u skladu sa interesima građana i države".

"Prvi proritet novog vladinog sastava biće produžavanje antikriznih mera i još veća pomoć građanima i ekonomiji. Prevazilaženje posledica korona krize i vraćanje na prethodne stope ekonomskog rasta biće u fokusu rada ove vlade", rekao je Zaev.

Novog premijera i njegove minstre danas će primiti predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, a Zaev će se, nakon toga,  prvog radnog dana na starom mestu sastati i sa predstavncima četiri privredne komore.

U novom kabinetu Zaev ima 19 ministara, sedam manje nego u njegovoj prethodnoj vladi.

Nova koaliciona vlada starih partnera SDSM i DUI, koji su zajedno bili na vlasti od juna 2017, dogovorena je prošle sedmice posle kraćih pregovora.

Vladajuću većinu čine koalicija SDSM sa Besom "Možemo", u kojoj je i više od 20 manjih partija uključujući stranke svih manjih etničkih zajednica, DUI i DPA.

Mandat za sastav nove vlade lider SDSM Zaev je dobio 13. avgusta. Na premijerskom mestu prethodno je bio od juna 2017. do početka januara 2020, kada je podneo ostavku da bi bila formirana tehnička vlada za sprovođenje izbora koji su održani 15. jula.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zaev preuzeo funkciju, prvog radnog dana sastanak sa privrednicima

Izvor: Beta, 31.Avg.2020

Novi premijer Severne Makedonije Zoran Zaev preuzeo je danas funkciju od dosadašnjeg tehničkog premijera Olivera Spasovskog, koji se vraća na mesto ministra unutrašnjih poslova.Kako je saopštila vlada u Skoplju, Zaev se zahvalio Spasovskom i članovima prelazne vlade za uspešan rad u prethodnih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.