Zadar: Prijem bez rukometaša Srbije

Izvor: B92, 27.Jan.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zadar: Prijem bez rukometaša Srbije

Rukometaš Srbije u utakmici protiv Nemačke na svetskom prvenstvu u Zadru (FoNet)

Beograd -- Gradonačelnik Zadra Živko Kolega priredio je oproštajni prijem za učesnike Svetskog prvenstva u rukometu, kojem nisu prisustvovali rukometaši Srbije.

Hrvatski mediji prenose da rukometaši Srbije nisu prisustvovali prijemu, iako su, kako se navodi, viđeni da bez vidljivih mera obezbeđenja šetaju gradom. U međuvremenu, zadarski gradonačlenik je objasnio da je skidanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zastava zemalja učesnica sa gradskog trga bilo preventivna mera.

"To je bio preventivni čin, nikako znak netrepeljivosti. Nije to bila samo reakcija na emocije ljudi pogođenih ratnim stradanjima, već ponavljam da je to bio preventivni čin kao reakcija na najave okupljanja određenih skupina s ciljem divljanja i izazivanja nereda”, izjavio je on.

Rukometna reprezentacija Srbije odbila je poziv zadarskog gradonačelnika upravo zbog toga što je Kolega odlučio da s centralnog trga u gradu ukloni zastavu Srbije, a onda i zastave ostalih zemalja učesnica.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović rekao je da tim činom zadarski gradonačelnik stvorio neprijateljsku klimu što ga, kako je rekao, žalosti, jer je sve drugo u Zadru bilo vrlo korektno.

Reprezentacije Srbije juče je, bez problema, obišla grad i posetila pravoslavnu crkvu Svetog Ilije u samom centru grada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zadar: Rukometaši Srbije odbili doći na prijem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jan.2009, 17:37

Vodstvo srpske rukometne reprezentacije odbilo je doći na jutrošnji prijam što ga je za sve delegecije upriličio zadarski gradonačelnik Živko Kolega."Ja bih pohvalio organizaciju prvenstva, ali nam je žao što je gradonačelnik donio odluku o uklanjanj ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.