Zabranjeni predmeti u Sanaderovoj ćeliji

Izvor: S media, 11.Feb.2011, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjeni predmeti u Sanaderovoj ćeliji

U zatvoru u Salcburgu, u kojem se od 10. decembra nalazi bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, pronadjeni su zabranjeni predmeti tokom kontrole ćelija, potvrdile su zatvorske vlasti.

Prema hrvatskim medijima, Sanader planira da podnese prijavu protiv zatvora u Salcburgu zato što je za vreme boravka u zatvoru fotografisan i što su te slike nedozvoljeno dospele na Internet.

Proširena istraga protiv Sanadera

Upravnik zatvora pukovnik Ditmar Knebel >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rekao je austrijskoj novinskoj agenciji APA da ne zna ništa o prijavi koju navodno Sanader želi da podnese.

Medjutim, on je rekao da su prošle srede, prilikom rutinske kontrole ćelija i zatvorenika, pronadjeni zabranjeni predmeti, koje treba još ispitati.

"Nije se radilo o predmetima koji bi mogli da ugroze bezbednost. Mi ćemo još kontrolisati kako su ti predmeti dospeli u zatvor", najavio je Knebel.

On je dodao da je nemoguće zatvor u potpunosti izolovati od spoljnog sveta, te kazao da uvek postoje potencijalne mogućnosti da se nešto prošvercuje.

Poziv na linč Sanadera

Za kontrolu ćelija, ostalih prostorija i zatvorenika dovedeno je i osoblje iz drugih austrijskih zatvora. Medjutim, Knebel ukazuje da je ta kontrola bila planirana još pre hapšenja Sanadera.

On je dodao da je već razgovarao sa Sanaderom o slikama koje su se pojavile na Internet-u. "On se kod mene nije protiv toga pobunio. Očigledno je kroz otvor za posmatranje ćelije slikano. Poslednji video materijal, koji se pojavio, bio je jako dobrog kvaliteta. Nije za isključiti da su snimci pravljeni u zatvoru uz pomoć modernog mobilnog telefona", objasnio je Knebel.

Sanader uporno poriče optužbe

Sanader, prema njegovim rečima, naravno ima pravo da podnese tužbu, jer se u principu radi o povredi privatnosti.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Sanader planira tužbu zbog fotografisanja u zatvoru

Izvor: Blic, 12.Feb.2011, 00:30

ZAGREB/BEČ - Prema hrvatskim medijima, bivši premijer Ivo Sanader planira da podnese prijavu protiv zatvora u Salcburgu, u kojem se nalazi od 10. decembra, zato što je za vreme boravka u zatvoru fotografisan i što su te slike nedozvoljeno dospele na Internet...Upravnik zatvora pukovnik Ditmar Knebel...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.