Za razliku od Izetbegovića, Čović potvrdio dolazak na sednicu NSRS 1. februara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2022, 16:41

Za razliku od Izetbegovića, Čović potvrdio dolazak na sednicu NSRS 1. februara

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je lider HDZ BiH Dragan Čović usmeno potvrdio dolazak na posebnu sednicu parlamenta Srpske, 1. februara, a da je predsednik SDA Bakir Izetbegović ranije već odbio taj poziv.

Jedina tačka dnevnog reda ove posebne sednice je političko ekonomska situacija u BiH, koja je, kako kaže Čubrilović, zakazana s ciljem da se otvori mogućnost dijaloga.

"Svi komentarišu na svoj način, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne čujući i ne uvažavajući drugog i drugačijeg. U interesu toga smo pozvali i predsednike SDA i HDZ-a kao predstavnike stranaka koje imaju svoje predstavnike u NSRS. Mislim da nije rešenje da Izetbegović treba da dođe pa makar imao potpuno oprečne stavove", rekao je Čubrilović, prenela je sarajevska N1 tv.

Dodao je i da svi predsednici političkih stranaka koji imaju sedište u RS, mogu da prisustvuju sednici, uz prethodnu potvrdu dolaska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.