Za odbijanje službe u rezervi do 1.500 evra kazna

Izvor: Mondo, 25.Mar.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za odbijanje službe u rezervi do 1.500 evra kazna

Novčanom kaznom od 150 eura do 1.500 evra biće kažnjen svako ko se ne odazove na poziv za službu u rezervnom sastavu Vojske Crne Gore.

Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

Kaznu će snositi onaj koji se bez opravdanog razloga ne odazove pozivu Ministarstva za vršenje vojne obaveze u miru i ako vojnu knjižicu iznese iz Crne Gore, piše podgorička "Pobjeda".

To je predviđeno izmenama i dopunama Zakona o vojsci, koji je Vlada utvrdila prošle nedjelje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Zakon je definisao da su lica u rezervnom sastavu vojske rezervni oficiri, rezervni podoficiri kao i rezervni vojnici. Takođe, vojnici na obuci su vojni obveznici koji se, na principu dobrovoljnosti, obučavaju radi sticanja neophodnih znanja za obavljanje dužnosti u uslovima ratnog ili vanrednog stanja.

Precizirano je da su vojni obveznici i oni vojnici koji se nalaze na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Prema istom zakonu, službenom licu u vojsci prestaće služba ukoliko odbije učešće u NATO misiji u inostranstvu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.