Izvor: B92, 21.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za hrvatske generale samo 4.800 €

Zagreb -- Od 7. decembra do kraja prošle godine od građana je prikupljeno 35.000 kuna za odbranu hrvatskih generala.

Akciju prikupljanja novca pokrenula je Zadužbina za istinu o Domovinskom ratu 7. decembra prošle godine, na godišnjicu hapšenja generala Anta Gotovine, piše Jutarnji list.

Advokat zadužbine Ivan Ćurković rekao je da je uveden novi način obračuna humanitarnih telefonskih poziva fondaciji, od čega će se finansirati odbrana generala, zbog čega >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će zadužbini od svakog poziva ići nešto manje od 5 kuna.

On nije mogao da kaže koliko je novca prikupljeno od početka ove godine, ali je naglasio da je zadužbina očekivala veći odziv građana.

Ćurković je najavio da će zadužbina početi da postavlja ogromne plakate sa tekstom "Hoću istinu crno na belo", kao i štampa oglase kojima se građani pozivaju da svojim pozivom "pomognu saznanju istine o Domovinskom ratu i odbrani generala".

Na plakatima neće biti fotografija ni jednog generala, pa ni generala Gotovine, zbog čije je odbrane zadužbina osnovana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.