Izvor: B92, 31.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Grčku upućena nova pomoć

Beograd -- MUP Srbije uputilo je u Grčku 55 vatrogasaca i šest velikih navalnih vatrogasnih vozila za pomoć u gašenju požara.

Marić je istakao da je vatrogasna spasilačka jedinica upućena u Grčku po naredbi ministra policije Dragana Jočića. "Ovo je još jedan izraz tradicionalno prijateljskih odnosa između grčkog i srpskog naroda i naših dveju službi", ocenio je Marić.

On je rekao da je odziv pripadnika sektora za zaštitu i spasavanje MUP-a bio iznad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << očekivanja, jer se u roku od samo sat vremena za odlazak prijavilo više od 300 vatrogasaca.

Kako je rekao načelnik Sektora MUP-a za zaštitu i spasavanje Predrag Marić, vatrogasna spasilačka jedinica već se nalazi u Grčkoj, trenutno je na putu iz Soluna ka Atini, a očekuje se da po dolasku na lice mesta, odmah bude uključena u akciji gašenja požara na Peloponezu.

On je istakao da je vatrogasna spasilačka jedinica poslata na molbu grčke službe za zaštitu od požara, koja je juče upućena MUP-u Srbije, jer se, prema rečima grčkih kolega, očekuje nailazak novog toplotnog talasa i postoji opasnost od izbijanja novih požara.

Inače, požari, koji su od prošlog petka zahvatili veliki deo teritorije Grčke, a najviše poluostrvo Peleponez, šokirali su i Grke i svetsku javnost svojom razmerom, a odmah su krenule donacije iz raznih zemalja da bi se pomoglo ljudima koji su ostali beskućnici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.