ZG: Bačena baklja na srpski auto

Izvor: B92, 24.Nov.2012, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZG: Bačena baklja na srpski auto

Zagreb -- U automobil srpskih registarskih oznaka, parkiran ispred hotela Panorama u Zagrebu, oko ponoći bačena je baklja, od koje je izgorelo zadnje sedište vozila.

"Na parkiralištu u Metalčevoj ulici nepoznati počinilac je razbio bočno staklo na automobilu srpskih nacionalnih oznaka i ubacio zapaljeno pirotehničko sredstvo, pa je izgorelo zadnje sedište automobila koje je u vlasništvu 37-godišnjeg državljanina Srbije", izjavila je novinarima Marta Vrdoljak iz zagrebačke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policijske uprave.

Ona je istakla da je počinjena manja materijalna šteta.

Predsednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac pozvao je, povodom tog incidenta, da se na "tu baklju ne doliva ulje".

"To bi trebalo da bude opomena svima onima koji su proteklih dana palili i još uvek pale raspoloženje ljudi i javnosti, naročito mladih ljudi, koje može dovesti do takvih incidenata", izjavio je Pupovac.

Prema ranijim podacima hrvatskog MUP-a dostavljenim Tanjugu, od januara do oktobra državljani Srbije i njihova imovina bili su žrtve 87 krivičnih dela, od kojih se najveći deo odnosi na krađe i automobilske nesreće, dok su četiri dela nacionalno motivisana.

Radi se jednom krivičnom kaznenom delu rasne i druge diskriminacije, dva krivična dela uništenja i oštećenja tuđe stvari i jednom prekršaju protiv javnog reda i mira i zakona o suzbijanju diskriminacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZG: Bačena baklja u automobil srpskih tablica!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Nov.2012

"Na parkiralištu u Metalčevoj ulici nepoznati počinilac je razbio bočno staklo na automobilu srpskih nacionalnih oznaka i ubacio zapaljenu baklju pa je izgorelo zadnje sedište automobila koje je u vlasništvu 37-godišnjeg državljanina Srbije", rekla je portparol zagrebačke policije

Nastavak na Telegraf.rs...

ZG: Bačena baklja na sprski auto

Izvor: RTV Pink, 24.Nov.2012

. . . U automobil srpskih registarskih oznaka, parkiran ispred hotela Panorama u Zagrebu, oko ponoći bačena je baklja, od koje je izgorelo zadnje sedište vozila. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.