Vulin u Srebrenici: Nema većeg interesa od mira, sigurnosti i stabilnosti u regionu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Mar.2018, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin u Srebrenici: Nema većeg interesa od mira, sigurnosti i stabilnosti u regionu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Srebrenici da za Srbiju nema većeg interesa nego da mir, sigurnost i stabilnost u regionu budu sačuvani.Na svečanoj sednici povodom 11. marta, Dana opštine Srebrenici, Vulin je svim građanima Srebrenice čestitao praznik u ime Vlade i predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekavši da su Srbija i njeno rukovodstvo uvek spremni da im pomognu u očuvanju mira i stabilnosti.

"Za Srbiju nema većeg interesa nego da mir, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sigurnost i stabilnost na ovim prostorima budu sačuvani i mi ćemo učiniti sve što je potrebno da se upravo to i desi", kazao je Vulin, koji je u Srebrenici boravio na poziv načelnika Mladena Grujičića.

Vulin je građanima Srebrenice poželeo da imaju prijatelje poput Srbije i da žive mirno u svom gradu, da u njemu rade i budu ono što jesu.

"Srebrenica danas živi bolje. Građani, bez obzira na veru i naciju, imaju nova radna mesta, vrtiće i nove puteve, imaju bolji život. Sada vidite koliko je bilo ružno i pogrešno govoriti da Srbin ne može da bude načelnik Srebrenice. Dobar čovek sme da bude šta god kad ga izaberu njegovi sugrađani i tako treba da bude", kazao je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.

Izrazio je duboko poštovanje za bol svake majke Srebrenice, za bol svake bele marame i zatražio da se takvo poštovanje i duboko razumevanje pokaže i za bol svake srpske majke u Bratuncu ili Podrinju.

"Samo istina i samo potpuno isto razumevanje tragedije i bola svake majke može da nam pomogne da nastavimo dalje. Ništa drugo i nikako drugačije. Kao što znate, najviši predstavnici države Srbije su nebrojeno puta rekli ono što sam ja rekao. Voleo bih da to čujem i vidim od svih ostalih, značilo bi mnogo i veoma bi pomoglo", kazao je Vulin. On je kazao da ne može da ne "podseti Srebrenicu" da se pre dve godine "desio pokušaj ubistva tadašnjeg predsednika Vlade a sadašnjeg predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića", rekavši da želi istinu o tom događaju jer nas "istina ne može pokvariti".

Bošnjačke partije su bojkotovale Svečanu sednicu Skupštine opštine Srebrenica koja je održana povodom 11. marta Dana Srebrenice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vulin: Ne mogu da ne podsetim na pokušaj ubistva Vučića

Izvor: B92, 11.Mar.2018

Srebrenica -- Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Srebrenici da za Srbiju nema većeg interesa nego da mir, sigurnost i stabilnost u regionu budu sačuvani...Na svečanoj sednici povodom 11. marta, Dana opštine Srebrenica, Vulin je svim građanima Srebrenice čestitao praznik u ime...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.