Vukovar:Našli ćiriličare, ne i latiničara

Izvor: Mondo, 12.Feb.2013, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukovar:Našli "ćiriličare", ne i "latiničara"

Nacionalističke ćirlilične natpise na više stambenih zagrada ispisala su trojica mladića, a još traga za vinovnikom latiničnog "odgovora".

Istragom je utvrđeno, prenosi agencija Hina, da su sporne natpise vukovarskim stambenim zgradama i pročelju zgrade železničke stanice u noći između 6. i 7. februara ispisala dvojica dvadesettrogodišnjaka i jedan tri godine stariji Vukovarac. saopštila je danas Vukovarsko-sremska policija.

Po fasadi zgrada na ćiriličnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pismu ispisivali su "ćirilica", "Šešelj", četiri "S", "srpski sinovi"....a protiv njih je policija podnela kaznenu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu.

Iz policije navode da još tragaju za osobom koja je 8. februara na stambenoj zgradi u vukovarskoj četvrti Olajnici latiničnim pismom ispisala grafit "Nema vrba koliko ima Srba, nema veze može i na breze".

"Rat grafitima", koji su prošle sedmice osudili predstavnici Srba u gradu uz mogućnost da se radi o provokaciji, počeo je nakon što je 2. februara u Vukovaru održan protestni skup protiv zakonom propisanog uvođenja ćirilice kao drugog, manjinskog, pisma u službenu upotrebu.

(Tanjug, ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.