Vujanović i zvanično predsednički kandidat

Izvor: Mondo, 12.Feb.2013, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović i zvanično predsednički kandidat

Kandidaturu aktuelnog predsednika Crne Gore, na predstojećim izborima podržalo 13.000 građana.

Vladajuća Demokratska partija socijalista /DPS/ predala je danas crnogorskoj Državnoj izbornoj komisiji kandidaturu aktuelnog šefa države Filipa Vujanovića na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, koji su zakazani za 7. april.

Lider DPS-a Milo Đukanović rekao je novinarima da je kandidaturu Vujanovića podržalo više od 13.000 građana Crne Gore, te da je to deo podrške >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na koju računaju na predsedničkim izborima.

"Verujemo da će predsjednički izbori biti demokratski proces u Crnoj Gori koji će doprineti njenom demokratskom razvoju. Očekujemo da će Vujanovića podržati i Crnogorci i Srbi, Bošnjaci, Albanci, Hrvati i Romi", naveo je Đukanović.

Prema njegovim rečima, Vujanović je u dosadašnjem političkom delovanju doprineo obnovi nezavisnosti i učvršćivanju stabilnosti Crne Gore, njenom multietničkom skladu i međunarodnoj afirmaciji.

Vujanović je zahvalio građanim Crne Gore na podršci i istakao da ga to obavezuje da vodi pozitivnu kampanju.

"Naredni mandat predsednika Crne Gore biće na afirmaciji strateških vrednosti Crne Gore, multietničnosti i integracijama u EU i NATO", rekao je Vujanović, ističući da je ubeđen u izbornu pobedu.

Za predsedničke izbore u Crnoj Gori, koji su zakazani za 7. april, kandidature su najavili nezavisni kandidati Rade Bojović i Miodrag Lekić, koji je predsednik opozicionog Demokratskog fronta.

Oni još nisu prikupli potreban broj od 7.700 potpisa da bi predali kandidature i za to im je dat rok do 18. marta.

(Srna Foto Youtube screenshot)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.