Vujanović i Fejzić: Zukorlić nema šta da traži u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2014, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović i Fejzić: Zukorlić nema šta da traži u Crnoj Gori

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori (IZ u CG) Rifat Fejzić ocenili su da muftija Islamske zajednice u Srbiji (IZ) Muarem Zukorlić nema šta da trazi u Crnoj Gori.

Vujanović je u Rožajama, gde je prisustvovao svečanoj sednici opštinske skupštine povodom Dana opštine, rekao da je prostor na kome Zukorlić deluje omeđen granicama između Crne Gore i Srbije. Prema rečima Vujanovića, verska jurisdikcija Zukorlića ograničena je na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prostor Srbije, a u Crnoj Gori postoji samostalna Islamska zajednica.

To isto ocenio je i reis Fejzić koji je kazao da Zukorlić svojim đelovanjem pokušava da u Crnu Goru prenese novopazarski sindrom.

"Crnoj Gori i Islamskoj zajednici u Crnoj Gori ne treba nikakva novopazarizacija", rekao je Fejzić za Televiziju Crne Gore, povodom nastojanja Zukorlića da svoju versku nadležnost prenese na prostor Crne Gore.

Zukorlić je u Rožajama otvorio islamski dečiji vrtić, iako za to nije dobio odobrenje ni IZ u CG, ni crnogorske prosvetne vlasti. Reis Fejzić je kazao da je takozvani vrtić otvoren u improvizovanim objektima i da nema uslova za rad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Zukorlić nema nadležnost u CG"

Izvor: B92, 01.Okt.2014, 22:00

Mešovita komisija Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori konstatovala je da ta institucija ima puni legitimitet na celoj teritoriji Crne Gore...Mešovita komisjia koja prati ostvarivanje ugovora o uređenju odnosa između države i Islamske zajednice, je povodom pretenzija muftije sandžačkog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.