Vujanović danas sa vođama opozicije o Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović danas sa vođama opozicije o Kosovu

PODGORICA - Predsednik Crne Gore Filip Vujanović primiće danas lidere crnogorske opozicije koji su zatražili sastanak kako bi bila prevaziđena politička kriza nastala odlukom Vlade u Podgorici da prizna nezavisnost Kosova.

Najavljeno je da će sastanak biti održan u 11 časova u kabinetu crnogorskog predsednika u Podgorici.

U pismu Vujanoviću, koje su potpisali lideri Srpske liste, Pokreta za promene, Socijalističke narodne partije, Narodne stranke i Demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srpske stranke, navodi se da je odluka Vlade o priznanju Kosova izazvala veliku političku krizu u Crnoj Gori.

"Zbog vrlo kompleksne političke situacije u kojoj se nalazi Crna Gora, verujemo da bi u najkraćem mogućem roku bilo neophodno da organizujete sastanak sa predsednicima opozicionih stranaka, koji su zajednički postavili uslove za prevazilaženje novonastale krize, kako bi od vas dobili informaciju o namerama i predočili vam našu argumentaciju", kaže se u pismu.

Opozicija je ranije saopštila da od crnogorske vlasti zahteva da poništi odluku o priznanju Kosova, organizuje referendum o tom pitanju ili raspiše vanredne parlamentrane izbore.

Zahtev opozicije da Vlada poništi svoju odluku o priznanju Kosova ranije je odbacio premijer Milo Đukanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.