Vujanović: Zločini moraju da imaju kaznu

Izvor: Press, 20.Nov.2012, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović: Zločini moraju da imaju kaznu

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je danas da svi ratni zločini počinjeni na prostoru bivše Jugoslavije treba da imaju adekvatnu kaznu

On je, komentarišući oslobađajuću presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Marčaku, kazao da je uvek zastupao stav da svi ratni zločini treba da budu sankcionisani.

Vujanović je naveo da je tokom akcije "Oluje" i nakon nje bilo zločina nad civilima, odnosno mnogo žrtava, dok je prognanih preko 200 hiljada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
On je novinarima u Pljevljima, gde je boravio povodom Dana te opštine, rekao da državna politika Hrvatske ima potrebu da te zločine sankcioniše i pronađe one koji su krivi.

"Za sve zločine koji su se desili u procesu raspada Jugoslavije, zbog žrtava i potrebe da se kazne oni koji su ih počinili, kao i zbog potrebe da se postigne pomirenje - nužno je preuzeti od strane svake države sve da se nađu krivci i da se adekvatno kazne", kazao je Vujanović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.