Vučićeva poruka narodu Republike Srpske

Izvor: Mondo, 27.Dec.2018, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićeva poruka narodu Republike Srpske

Hoću da zamolim narod u RS da ne sluša lažove i one koji bi da posvađaju "dva oka u glavi". RS je opstala zato što je imala podršku Srbije, a bez nje, ne pitajte šta bi od nje učinili...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Dnevniku RTS-a obratio se građanima Republike Srpske u kojoj su u toku protesti grupe "Pravda za Davida" i naglasio da je "notorna laž" da je srpska policija učestvovala tokom incidenata koji su se pre dva dana dogodili u Banjaluci.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Došao sam da se obratim narodu i građanima RS, znam da oni to gledaju, da im kažem nekoliko stvari...Srbija od 2014. godine uložila je nikad više novca i podrške u RS, a to nije davala vlastima, već narodu, od vrtića škola, osnovnih i srednjih škola", rekao je Vučić.

Dodao je i da najznačajnije investicije u RS dolaze iz Srbije.

"Nijedan policajac iz Srbije nije učestvovao u tome u RS, a da tražite od mene da opsujem Dodika da bi neko bio zadovoljan ja to neću da uradim", rekao je Vučić.

"Šta je trebalo? Da podignem granicu na Drini kad se s njim nisam slagao oko referenduma...Mi imamo dogovor. Ali to ne znači da ću pokazati nepažnju prema porodici Davida Dragičevića", rekao je Vučić i dodao:

BURA U BANJALUCI

U Banjaluci više meseci traju protesti porodice mladića Davida Dragičevića i građana Banjaluke koji sumnjaju u okolnosti pod kojima je mladić stradao. Pre dva dana izbili su i incidenti tokom hapšenja Davidovog oca Davora, a pojedini su optužili MUP Srbije da je učestvovao u akciji policije.

"Srbija i Srpska ako hoće da opstanu, moraju da se drže zajedno. Mi smo Kosovo 2008. godine izgubili jer smo imali dvojicu koji su se tukli ovde u Beogradu ko će više da se dopadne strancima", ocenio je Vučić.

"Zar nas to nije naučilo da moramo da budemo jedinstveni i ujedinjeni", zapitao je srpski predsednik.

Ponovio je i što se subotnjih protesta u Beogradu tiče, neće biti angažovana policija.

"Protesti u Beogradu su mirni protesti. Policiju niste ni videli za razliku od drugih zemalja u kojima su bile krvave glave. Mi njih pustimo da šetaju, pa onda dođu na lokalne izbore i dobiju svojih devet - deset posto", rekao je on.

"Građane veoma poštujem i spreman sam da saslušam narod, a ove pljačkaše što su opljačkali Srbiju njih neću da slušam nikad. Nek pričaju šta hoće, dok nema nasilja policiju neće ni da vide", rekao je Vučić.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić: Narod u RS da ne sluša lažove, moramo se držati zajedno

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Dec.2018

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je večeras narod u Republici Srpskoj da ne sluša lažove i one koji bi da posvađaju "dva oka u glavi" i poručio da je Srpska opstala zato što je imala snažnu podršku Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.