Vučić razgovarao sa Ivanovim o migrantima i situaciji u regionu

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2016, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa Ivanovim o migrantima i situaciji u regionu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Makedonije Đorđem Ivanovim, sa kojim je razgovarao o ekonomskim odnosima dveju zemalja, migrantskoj krizi i situaciji u regionu, saglasivši se da je neophodno pojačati saradnju bezbednosnih službi tokom migrandske krize zarad očuvanja stabilnosti Balkana.

Premijer Vučić je naglasio da je trgovinska razmena između Srbije i Makedonije dobra, ali da je potrebno raditi više na privlačenju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << investicija u obe zemlje, kao i zajedničkom nastupu na trećim tržištima, pogotovo iz oblasti prehrambrene i medicinske industrije.

Predsednik Ivanov je istakao da u godini u kojoj se obeležava dvadesetogodišnjica diplomatskih odnosa dveju zemalja, ne možemo da menjamo istoriju, ali ni geografiju.

„Bili smo i ostali susedi“, rekao je Ivanov i dodao da je te dobrosusedske odnose neophodno pojačati ekonomskom saradnjom. Predsednik Ivanov, koji je danas doputovao u zvaničnu posetu Srbiji u pratnji dvadesetak makedonskih privrednika, založio se za osnivanje Makedonsko-srpskog poslovnog kluba.

Tokom susreta, premijer Vučić i predsednik Ivanov saglasili su se da je neohodno pojačati saradnju bezbednosnih službi u toku migrantske krize u cilju očuvanja stabilnosti, kako dveju zemalja i regiona Zapadnog Balkana, tako i cele Evrope.

Dvojica zvaničnika razgovarala su i o zajedničkoj turističkoj ponudi za treća tržišta, posebno nakon izgradnje deonice autoputa Beograd-Preševo. Tema današnjeg susreta bio je i položaj manjina, kako srpske u Makedoniji, tako i makedonske u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Ivanov: Jača saradnja za stabilniji region

Izvor: N1 televizija, 28.Okt.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Makedonije Đorđe Ivanov složili su se da je neohodno pojačati saradnju bezbednosnih službi u toku migrantske krize radi očuvanja stabilnosti dve zemalje, regiona Zapadnog Balkana, ali i cele Evrope...Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije,...

Nastavak na N1 televizija...

Vučić i Skat: Uspeh dijaloga zavisi od primene sporazuma

Izvor: N1 televizija, 29.Okt.2016, 12:59

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kajlom Skatom sa kojim je razmotrio situaciju u regionu i primeni sporazuma iz dijaloga Beograda i Prištine...Vučić i Skat su zaključili da uspeh dijaloga Beograda i Prištine zavisi...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.