Vučić pozvan u Zagreb na mig spolja!

Izvor: BKTV News, 07.Feb.2018, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić pozvan u Zagreb na "mig spolja"!"

Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić rekao je za RSE da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvan u Zagreb “na mig spolja”.

On je naveo da je hrvatska javnost u svakom slučaju iznenađena s ovim pozivom, iako bi bilo sasvim logično da se odvija saradnja na najvišem nivou.

"Problem je u tome što je predsednica, pre ne tako dugo vremena, rekla da će mnogo vode proteći Dunavom pre nego naše dve zemlje postanu prijatelji. Sve to onda zbunjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << javnost, a pogotovo što nije došlo do konsenzusa između presednice i premijera. Sve se to može ispraviti, ali očito je da se ovde ne radi o tome da je sazrelo vreme u hrvatskom političkom vrhu, nego da je došao "mig" negde sa strane koji je predložio da se obavi jedan takav razgovor na vrhu", istakao je Mesić.

FOTO: Tanjug/Rade Prelić

Stjepanu Mesiću postavljeno je pitanje o ploči sa pozdravom "Za dom spremni" koja je dugo stajala u Jasenovcu pa zatim premeštena u Novsku, gde je čuva policija.

Mesić je izjavio da je to pitanje za ministra, ali da je besmisleno to što policija čuva ploču.

"Za dom spremni", bez obzira što neko bulaznio kako je to stari hrvatski pozdrav, to je pozdrav nacističkog sluge Nezavisne države Hrvatske za vreme Drugog svetskog rata. To je ustaški pozdrav i nema nikakvog razloga da ta ploča još uvijek postoji", rekao je Mesić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u posetu Hrvatskoj ide u dobroj veri, a da će srpsku delegaciju činiti stručni ljudi, koji žele da rešavaju probleme iz prošlosti, ali da pre svega razgovaraju o budućnosti.

Dan pošto je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala Aleksandra Vučića u posetu Zagrebu, predsednik Srbije je potvrdio da prihvata poziv.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.