Vučić: Nepotrebna ukrajinizacija Makedonije!

Izvor: Mondo, 16.Apr.2016, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nepotrebna "ukrajinizacija Makedonije"!

Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas da je za stabilnost celog regiona važno da problemi u Makedoniji što pre budu rešeni i istakao da se nada da ideje o "ukrajinizaciji" tog područja neće proći.

Foto: Tanjug, Zoran Žestić

Upitan da li situacija u Makedoniji može da se odrazi i na Srbiju, Vučić je novinarima u Nišu rekao da je Srbija stabilna i sigurna zemlja u kojoj nema problema, ali da je važno da se situacija u Makedoniji što pre reši. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

"Od sveg srca im želimo uspeh i nimalo se ne radujemo problemima i destabilizaciji, jer ako to krene može da se nastavi na drugim mestima, a naš je posao da Srbiju čuvamo stabilnom i uveren sam da ćemo u tome uspeti", rekao je Vučić.

On je dodao da se nada da nečije ideje o ukrajinizaciji tog prostora neće proći, jer to nikome na Balkanu nije potrebno.

"Sukobi i nemiri, bilo kakva destabilizacija ne bi bili naivni ni za sve druge, ali mi ćemo dati sve od sebe da sačuvamo punu mir i stabilnost za našu zemlju i sve naše građane", rekao je Vučić.

On je naveo da je želja Vlade Srbije da se stvari u Makedoniji što pre reše, navodeći da Srbija ne želi da se meša u njihove probleme.

"Želimo mir našem bratskom i prijateljskom narodu, punu stabilnost. Ne želimo da se mešamo u unutrašnje odnose, za razliku od nekih zemalja, želimo da rešavaju sami svoje probleme i želimo im mnogo uspeha u tome", rekao je Vučić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.